Read Time:3 Minute, 26 Second

10.Sinif Din Kulturu ve Ahlak Bilgisi Online Test

10.Sınıf Din Kültürü Online Test

1. Aşağıdakilerden hangisi ibadetle ilgili temel ilkelerden değildir?
a) isteklilik
b) Gösterişten uzak olma
c) samimiyet
d) Tecrübelilik
e) Kolay ve güç yetirebilir olmak

2. Aşağıdakilerden hangisi salih amel değildir?
a) İlim öğrenmek
b) Gösteriş için ibadet yapmak
c) Kurban kesmek
d) Güler yüzlü olmak
e) Geçimi için çalışmak

3. Allah c.c. emretmiş olduğu ibadetlerde bazı özel durumlarda insanlara çeşitli kolaylıklar sağlamıştır. Aşağıdakilerden hangisi bunlardan biri değildir?
a) Yolculuta dört rekatlı farz namazlar iki rekat kılınır
b) Yolculukta olanlar cuma namazından sorumlu olmazlar
c) Su yoksa teyemmüm yapılır
d) Hastalıkta oruç ertelenebilir
e) Yolculukta olanlar namazlarını kazaya bırakırlar

4. Aşağıdakilerden hangisi kurbanın sözlük anlamlarından biri değildir?
a) Adalet
b) Yakın olmak
c) Yaklaşmak
d) Allah’a yaklaşmaya vesile olan şey
e) Allah rızası için kesilen hayvan

5. Aşağıdaki kurbanla ilgili  bilgilerden hangisi yanlıştır?
a) Koyun: 1 kişi kesebilir
b) Keçi: 1 kişi kesebilir
c) İnek: 7 kişi kesebilir
d) Tosun: 8 kişi kesebilir
e) Deve: 7 kişi kesebilir

6. Kabenin etrafında   yedi defa hacerül esvetten başlayarak dönmeye ne ad verilir ?

a) Vakfe
b) Tavaf
c) İhram
d) Şavt
e) Sa’y

7. Aşağıdakilerden hangisi hac ibadetinin sosyal faydalarından biri değildir.?
a) İnsanların eşitliğine katkı sağlar
b) Şefkatli olmayı öğretir
c) Zorluklara sabretmeyi öğretir
d) Doğal güzellikleri görürüz
e) Kardeşliği öğretir

8. Hac ibadetinin farzı kaçtır?
a) 4
b) 1
c) 3
d) 2
e) 5

9. Aşağıdakilerden hangisi zekatın kelime anlamlarından biri değildir.?
a) Azalma
b) Çoğalma
c) Temizlik
d) Bereket
e) Artma

10. Aşağıdakilerden hangisine zekat verilmez.?
a) Halamıza
b) Kardeşimize
c) Oğlumuzun oğluna
d) Dayımıza
e) Teyzemize

11. “Kulun, işlediği bir hata sonucunda pişmanlık duyarak Allah’tan af dilemesi”ne ne ad verilir?
a) Duâ
b) İbâdet
c) Vahiy
d) Tevbe
e) Özür

12. Yapılması belli bir zenginliğe bağlanmış olan farz ibadetler aşağıdakilerin hangisinde birlikte verilmiştir?
a) Oruç-Hac
b) Hac-Zekat
c) Namaz-Oruç
d) Namaz-Zekat
e) Namaz-Hac

13. Aşağıdakilerden hangisi orucun faydaları arasında gösterilmez ?
a) İradeyi güçlendirir
b) Nimetlerin kıymetini anlamamızı sağlar
c) Yardımlaşma duygusunu geliştirir.
d) Tasarruf sağlar
e) Sağlığa faydalıdır

14. ‘Sübhane Rabbiyel ÂlÂ’’ namazın neresinde söylenir?
a) Rüku
b) Kıyam
c) Secde
d) Kade-i ahire
e) Kıraat

15. Aşağıdakilerden hangisi insanın Allah ile iletşim kurma yollarından biri değildir?
a) Dua
b) Tevbe
c) İbadet
d) Kur’an-ı Kerim okumak
e) Türbe ziyaret etmek

16. Aşağıdakilerden hangisi diğerlerinden farklıdır?
a) Kader
b) Oruç
c) Namaz
d) Zekat
e) Hac

17. Aşağıdakilerden hangisi bir peygamber değildir?
a) Hz. Salih
b) Hz.  Elyesa
c) Hz. Zülkifl
d) Hz. İlyas
e) Hz. Musab

18. Allah’ın yaratması, görmesi anlamına gelen sıfatı aşağıdakilerden hangisidir ?
a) Kıyam binefsihi
b) Basar
c) Kıdem
d) Vahdaniyet
e) Kelam

19. İlk önce 4 rekat sünnet, daha sonra 4 rekat farzı ve 2 rekat son sünneti kılınan namaz aşağıdakilerden  hangisidir?
a) Cuma
b) Akşam
c) İkindi
d) Öğle
e) Sabah

20. Aşağıdakilerden hangisi namazın içindeki farzlardan değildir?
a) Niyet
b) Son oturuş
c) Kıyam
d) Rüku
e) Kıraat

21. “Takdir ne ise o olur,ben üzerime düşeni yaptım.” Diyen bir kimse, İslam’a göre aşağıdakilerden hangisine uygun davranmıştır?
a) Tefekkür
b) Tövbe
c) Tevekkül
d) Teşekkül
e) Tasavvuf

22. Aşağıdakilerden hangisi namazın dışındaki farzlardan değildir
a) Necasetten taharet
b) Niyet
c) Vakit
d) İstkbal-i kıble
e) İftitah tekbiri

23. Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi doğrudur?
a) Cebrail – Vahiy Meleği
b) Münker Nekir-Yazıcı melekler
c) Mikail – Sur Meleği
d) İsrafil – Ölüm Meleği
e) Azrail – Tabiat Meleği

24. Kul, kendi tarafından olmak üzere, Rabbi ile aşağıdaki yöntemlerden hangisi ile iletişim kurmaz?
a) Tövbe
b) Dua
c) İbâdet
d) Vahiy
e) Kur’anokumak

25. Hangisi Kuran-ı Kerim için söylenemez?
a) Millî bir kitaptır
b) Evrenseldir
c) İnsanlığa bir rehberdir
d) Son ilahi kitaptır
e) Bütün zamanlara ve mekanlara hitap eder

———-Anahtar———-

1. (d)
2. (b)
3. (e)
4. (a)
5. (d)
6. (b)
7. (d)
8. (c)
9. (a)
10. (c)
11. (d)
12. (b)
13. (d)
14. (c)
15. (e)
16. (a)
17. (e)
18. (b)
19. (d)
20. (a)
21. (c)
22. (e)
23. (a)
24. (d)
25. (a) 

About Post Author

Erdem OVAT

1985-1988 Dörtler Köyü İlköğretim Okulu 1988- 1993 Sakıp Sabancı İlköğretim Okulu 1993-1996 Orhan Çobanoğlu Lisesi 1997-2000 Almanya'da Turist 2001-2002 Vatani Görev Isparta Muş'ta yaptım 2002-2004 Açiköğretim Lisesinden Üstün Başarı 2005-2010 Hacettepe Üniversitesi Alman Dili Öğretmenliğinde Mezun Oldum 2010-2011 Halk Eğitim Merkezinde Almanca Öğretmenliğine Başladım 2011-2013 Çeşitli Özel Dersane ve Okullarda çalıştım 2013- .... Milli Eğitimde Almanca Öğretmeni olarak çalışmaya devam ediyorum
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Bir cevap yazın