Read Time:4 Minute, 5 Second

11 Sinif Din Kulturu Ahlak Bilgisi 1 Donem 2 Sinav

 

LİSESİ 11. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ 1.1 TEST SINAVIDIR

1-) “Aklınızı kullanmıyor musunuz? Hiç düşünmüyor musunuz?”ayetlerinde aklın nasıl kullanılmasını isteniyor?

A) Doğru Kullanılmasını B) Yanlış Kullanmasını C) Aceleci Kullanılmasını D) Hiç kullanılmamasını

2-) Yerde ve gökte canlı ve cansız tüm varlıklar Allah için ne yaparlar?

A) Dua B) Beddua C)Zikir D)İrade

3-) Allah’ın Hoşnut olmadığı sevmediği, meşru olmayan v.b. her şeye ne denir?

A) Hayır B) İrade C) Şer D) Doğruluk

4-) Kulun Rabbine en yakın olduğu an namazda neresidir?

A) Rüku B) Kıyam C) Kıraat D)Secde

5-) ”Allah tarafından size bir yol gösterici gelir.” Ayette ifade edilen bu yol göstericilere verilen isim nedir?

A) Peygamber B) Ashab C) Ümmet D) Mehdi

6-) “İki nimet vardır ki insanların çoğu onların değerini bilmez” buyuruyor. Resulullah efendimiz. Nedir bunlar?

A) Sağlık B) Sıhhat C) Boş Vakit D) Hepsi

7-) Mü’minlerin iman yönünden en mükemmeli ………….en iyi olandır. Doğru biçimde doldurunuz.

A) Ahlakı B) Zekası C) Arkadaşı D) Akrabası

😎 Resulullah’ın ifadesiyle dinin direği nedir?

A) Namaz B) Oruç C) Zekat D) Sadaka

9-) Peygamberimizin ifadesiyle “Allahın en sevdiği amel “ nasıl yapılandır?

A) Devamlı B) Bazen C) Kısmen D) Arasıra

10-) Yüce Allah’ın meydana gelecek olayların yerini,zamanını önceden bilip takdir etmesine ne denmektedir?

A) Kader B) Kaza C) Şer D) Hiçbiri

11-) İnsan ister; Allah da kulun isteğini yaratır. Buradaki insana ait olan iradenin adı nedir?

A) İrade B) Külli İrade C) İman D) Cüz’i İrade

12-) Allah’ta bulunan dilediğini sınırsızca yapmayı sağlayan iradenin adı nedir?

A) Külli İrade B) Cüz’i İrade C) Şer D) Hayır

13-) Her canlının rızkı kime aittir?

A) Kula B) Peygambere C) Ümmete D) Allah’a

14-) Ömrün bittiği, hayatın sona erdiği zamana ne denir?

A) Ecel B) Ömür C) Kıyamet D) Ölüm

15-) Kur’an da belirtildiği gibi insandaki dengesiz ve tatminsiz duyguları ne yaparak kontrol altına alabiliriz?

A) Gezerek B) Yiyip-İçerek C) Hatalarımızı Tekrarlayarak D) İbadet Ederek

16-) Bir öğrenci başarı için gerekli her şeyi yaptıktan sonra Allah’a sığınması neyin bir örneğidir?

A) Samimiyetin B) Tefekkürün C) Tevekkülün D) Doğruluğun

17-) Sabrı öğreten ve belirli bir ayda yapılan ibadetin adı nedir?

A) Oruç B) Zekat C) Namaz D) Fitre

18-) İnsanı diğer canlılardan ayıran, düşünmesini sağlayan en önemli özellik nedir?

A) Akıl B) Zeka C) Beyin D) Kalp

19-) Başarılı olmanın temel şartı nedir?

A) Çalışmak B) Çalışmadan Dua Etmek C) Oyun Oynamak D) İyi Giyinmek

20-) Allah’ın emrettiği , hoşnut olduğu, beğendiği davranışlara ne ad verilir?

A) Hayır B) Amel C) Şer D) İş

21-) Yüce Allah tarafından takdir edilen olayların,zamanı gelince onun bilgisine uygun olarak gerçekleşmesine ne denir?

A)Tevekkül B) Kaza C) Tefekkür D) Kader

22-) İnsandaki özgürlük beraberinde neyi de getirmektedir?

A) Sınırsızca Yaşamak B) Sorumluluk C) Olumsuz Davranışta Bulunmak D) Kalp Kırmak

23-) İnsandaki mal hırsını frenleyen, düzenleyen farz ibadet nedir?

A) Namaz B) Oruç C) Hac D) Zekat

24-) Namaz ibadeti hangi şeyden insanı korur?

A) Saygısızlık B) Kötülük C) Adaletsizlik D) Hepsi

25. Peygamberimiz bir gün kendisinin huzuruna gelen bir kişiye, devesini ne yaptığını sormuştur. Sahabe de dışarıda boş bir araziye bırakıp Allah’a tevekkül ettiğini söylemiştir. Peygamberimiz onun bu davranışını şöyle değerlendirmiştir:” Önce deveni bağlayıp sonra tevekkül etseydin ya!”.Buna göre Peygamberimizin tevekkül anlayışı aşağıdakilerden hangisidir?

A) Her zaman Allah’a güvenmek B) Gerekli tüm tedbirleri almak C) Allah’ın koruyacağını bilmek D) Ne olursa olsun Allah’a sığınmak

Ders Öğretmeni

Başarılar…

 

Cevaplar : 1 – A 2 – C 3 – D 4 – D 5 – A 6 – D 7 – A 8 – A 9 – A 10 – A 11 – D 12 – A 13 – D 14 – A 15 – D 16 – C 17 – A 18 – A 19 – A 20 – A 21 – D 22 – B 23 – D 24 – D 25 – B

About Post Author

Erdem OVAT

1985-1988 Dörtler Köyü İlköğretim Okulu 1988- 1993 Sakıp Sabancı İlköğretim Okulu 1993-1996 Orhan Çobanoğlu Lisesi 1997-2000 Almanya'da Turist 2001-2002 Vatani Görev Isparta Muş'ta yaptım 2002-2004 Açiköğretim Lisesinden Üstün Başarı 2005-2010 Hacettepe Üniversitesi Alman Dili Öğretmenliğinde Mezun Oldum 2010-2011 Halk Eğitim Merkezinde Almanca Öğretmenliğine Başladım 2011-2013 Çeşitli Özel Dersane ve Okullarda çalıştım 2013- .... Milli Eğitimde Almanca Öğretmeni olarak çalışmaya devam ediyorum
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Bir cevap yazın