Ucretsiz Egitim Sitesi 2009 Sbs 8 Sinif Almanca Online Test Haziran - Eegitimim
meb

2009 Sbs 8 Sinif Almanca Online Test Haziran

Okuma Süresi:3 Dakika, 31 Saniye

2009 Sbs 8 Sinif Almanca Online Test Haziran

Sbs 2009 8.Sınıf Almanca Soruları Çöz

1.
Wie geht es Ihnen?
Danke, es geht …………. gut.
a) mir
b) dir
c) ihm
d) ihr

2.
Das Heft liegt ……….. dem Tisch.
a) unter
b) über
c) auf
d) ins

3. Name : Hans Müller
Wohnort : Hannover
Geburtsdatum : 1.12.1980
Geburtsort : Niedersachen
Nationalitat : Deutsch
Familienstand : Verheiratet
Schulische Ausbildung: Volkschule,/Welsede
                                      Mittelschule,/Hannover.

Otto : Was ist das?
Walter: Das ist ………… .
a) Brief
b) Landkarte
c) Tagesprogramm
d) Lebenslauf

4. Müller: Warum fährst du nach Frankfurt?
Ahmet: Ich fahre nach Frankfurt, ……….
a) sondern
b) damit
c) denn
d) als

5. 8:00 Frühstück
9:00 Sport und Umwelt
9:30 Folklore
11:00 Freizeit – Schwimmen
12:00 Mittagessen – Freizeit
17:30 Abendessen
19:00 Freizeit
22:00 Gute Nacht!

Hans : Was ist das?
Walter: Das ist ……………
a) Stundenpläne.
b) Essen und Trinken.
c) ein Tagesprogramm
d) ein Tagesbuch.

6.
Bora 1.50 m. groß 14 jahre alt
Peter 1.70 m. groß 18 jahre alt
Peter ist größer und älter ………… Bora.
a) als
b) genau
c) so
d) wie

7.                                 Köln, den 5.September
Lieb………… Tanja,
Vielen Dank………………. Deine liebe Karte. Wie geht es Ihnen? Es geht mir gut. Ich bin sehr wohl. Das Wetter von Köln ist sehr kalt. Es ist nicht viel besser. Es schneit viel.
                                   Viele Grüße 
                                    Deine Gisela
a) -er / auf
b) -e / für
c) auf / über
d) -es / über

8. Atatürk wurde 1881 in Saloniki ………… .
Er ist am 10 November 1938 ………… .
a) gestorben / geboren
b) gewesen / geworden
c) geworden / besucht
d) geboren / gestorben

9. Sie spielen gern auf einer Straße, ………… ruhig ist.
a) der
b) das
c) die
d) den

10. Er lässt einen Brief ………… .
a) schreiben
b) fahren
c) umsteigen
d) bauen

11. Er freut sich darauf, ………… er nach Deutschland fährt.
a) ob
b) dass
c) oder
d) damit

12. Aşağıda verilen sıfatlardan hangisinin zıt
anlamı yanlış verilmiştir?
a) kalt x warm
b) schön x hässlich
c) klein x hell
d) fleßig x faul

13. schnell – fleißig – kurz – lachen
sagen – lesen – finden – Tanja
Monika – Petra – Inge

Yukarıda karışık verilen sözcüklerden sadece fiillerin geçtiği doğru seçenek hangisidir?
a) Iachen / sagen / lesen / finden
b) schnell / fleißig / Tanja / sagen
c) Monika / Petra / Iachen / kurz
d) lesen / Petra / finden / Inge

14. Aşağıdaki seçeneklerin hangisinde verilen sıfatın komperativ çekimi yanlış verilmiştir?
a) gern / lieber
b) viel / mehr
c) gut / guter
d) schön / schöner

15. Aşağıdakilerden hangisinde anlam yönünden aynı tür sözcükler bir arada verilmiştir
a) Deutsch, Sport, Zeugnis, gut
b) Teuer, hoch, viel, fahren.
c) Der Löwe, die, Maus, lachen, schnell.
d) Wolfgang, Peter, Dieter, Klaus.

16. Aşağıda verilen sözcüklerden hangisi
diğerlerinden farklıdır?
a) größer
b) Fahrer
c) teurer
d) besser

17. (1) Peter / (2)  in / (3) heute / (4) fährt /  (5) den Wald

Kurallı bir cümle yapınız
a) 1 / 4 / 3 / 2 / 5
b) 5 / 2 / 4 / 1 / 3
c) 1 / 2 / 4 / 5 / 3
d) 2 / 1 / 4 / 3 / 5

———-Schlüssel———-

1. (a) 
2. (c) 
3. (d) 
4. (b) 
5. (c) 
6. (a) 
7. (b) 
8. (d) 
9. (c) 
10. (a) 
11. (b) 
12. (c) 
13. (a) 
14. (c) 
15. (d) 
16. (b) 
17. (a) 

Yazar Hakkında

Erdem OVAT

1985-1988 Dörtler Köyü İlköğretim Okulu 1988- 1993 Sakıp Sabancı İlköğretim Okulu 1993-1996 Orhan Çobanoğlu Lisesi 1997-2000 Almanya'da Turist 2001-2002 Vatani Görev Isparta Muş'ta yaptım 2002-2004 Açiköğretim Lisesinden Üstün Başarı 2005-2010 Hacettepe Üniversitesi Alman Dili Öğretmenliğinde Mezun Oldum 2010-2011 Halk Eğitim Merkezinde Almanca Öğretmenliğine Başladım 2011-2013 Çeşitli Özel Dersane ve Okullarda çalıştım 2013- .... Milli Eğitimde Almanca Öğretmeni olarak çalışmaya devam ediyorum
administrator
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
%d blogcu bunu beğendi: