Read Time:2 Minute, 5 Second

2010 Sbs 6.Sinif Sorulari ve Cevaplari Haziran

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Indir/Yukle

Sbs 2010 6.Sinif Sorulari ve Cevaplari Haziran

 

Sbs 2010 6.Sınıf İtalyanca Soruları Çöz

1. Brad Pitt è un attore american ………
a) i
b) a
c) o
d) e

2. Anna …….. molti amici italiani
a) è
b) ha
c) hai
d) sei

3. …….. padre è un medico
a) tua
b) tuoi
c) mie
d) mio

4. Quanti studenti ………. nell’aula?
a) ce
b) c’è
c) ci sono
d) ci siamo

5. Giorgio lavora …… banca ……. Milano.
a) da / in
b) in / da
c) a / in
d) in / a

6. Vivo …….. Milano.
a) a
b) in
c) di
d) da

7. (noi) ………….. a casa dopo le 21:00.
a) torno
b) torniamo
c) tornate
d) tornano

8. Vado al mare in agosto in……….. .
a) estate
b) inverno
c) primavera
d) autunno

9. A:Ciao, ………………. Anna, come ti chiami?
B: Io ………….. Laura.
a) si chiama / è
b) mi chiamo / sono
c) ti chiami / sono
d) si chiama / sei

10. A: Io sono di Roma, sono italiano. (tu) ..…?
B: ……… di Milano.
a) Di dove sei? / sono
b) Dove sei? / sei
c) Dove sei? / è
d) Sei francese? / siete

11. A: A che ora finirai di lavorare?
B: ……… ……… 7
a) finiro / alle
b) finirà / al
c) finirò / alle
d) finirà / alle

12. Verilen resmi dikkate alarak cümlede boş bırakılan yere uygun gelen seçeneği işaretleyiniz.

o ……… suonare la chitarra.

a) può
b) puoi
c) possiamo
d) posso

13. Aşağıdaki konuşmada altı çizili yere uygun gelen seçeneği işaretleyiniz.

A: Che ore sono?
B: Sono le dieci e undici.
a) 10:01
b) 10:11
c) 01:01
d) 01:10

———-Anahtar———-

1. (c) 
2. (b) 
3. (d) 
4. (c) 
5. (d) 
6. (a) 
7. (b) 
8. (a) 
9. (b) 
10. (a) 
11. (c) 
12. (d) 
13. (b) 

About Post Author

Erdem OVAT

1985-1988 Dörtler Köyü İlköğretim Okulu 1988- 1993 Sakıp Sabancı İlköğretim Okulu 1993-1996 Orhan Çobanoğlu Lisesi 1997-2000 Almanya'da Turist 2001-2002 Vatani Görev Isparta Muş'ta yaptım 2002-2004 Açiköğretim Lisesinden Üstün Başarı 2005-2010 Hacettepe Üniversitesi Alman Dili Öğretmenliğinde Mezun Oldum 2010-2011 Halk Eğitim Merkezinde Almanca Öğretmenliğine Başladım 2011-2013 Çeşitli Özel Dersane ve Okullarda çalıştım 2013- .... Milli Eğitimde Almanca Öğretmeni olarak çalışmaya devam ediyorum
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Bir cevap yazın