English

Pre-intermediate Test 3

Okuma Süresi:5 Dakika, 53 Saniye

Pre-intermediate Test 3

Pre-intermediate Test 3


– Past Simple – Past Continuous
– Irregular verbs – Linking words
– Prepositions

1. I was born in Africa _____ 1970.

A) on B) at C) in C) last

 

2. My parents moved back to England _____ I was five.

A) when B) ago C) * D) for

 

3. We lived in Bristol _____ three years.

A) last B) for C) at D) *

 

4. I left college three years _____.

A) nothing B) ago C) for D) in

 

5. I found a flat on my own _____ last year.

A) at B) for C) * D) on

 

6. I usually go home _____ the weekend.

A) in B) when C) at B) of

 

7. I didn’t go home ____ weekend because some friends came to stay.

A) for B) last C) * D) at

 

8. They arrived _____ three o’clock _____ the afternoon.

A) at / in B) in / for C) when / ago D) last / *

 

9. _____ Saturday evening we went out to a concert.

A) Last B) In C) For D) On

 

10. _____ we got home we listened to some music.

A) For B) Last C) Last D) When

 

11. We got up late _____ Sunday morning.

A) * B) at C) on D) in

 

12. _____ the afternoon we went for a walk.

A) At B) For C) On D) In

 

13. I bought a car a few weeks _____.

A) last B) when C) ago D) for

 

14. I had an accident _____ last night.

A) in B) * C) on D) at

 

 

15. It happened _____ seven o’clock _____ the evening.

A) when / * B) in / at C) at / last D) at / in

 

16. I took my car to the garage _____ this morning.

A) in B) when C) * D) at

 

17. It will be ready _____ two weeks.

A) * B) in C) on D) for

 

18. I _____ a friend while I _____ the shopping

A) was meeting / did B) met / was doing

C) meet / do D) met / did

 

19. I _____ for my things when I ____ someone call my name.

A) paid / was hearing B) pay / heard

C) was paying / hear D) was paying / heard

 

20. I _____ round and _____ Paula.

A) turned / saw B) was turning/ was seeing

C) turn / was seeing D) was turning / saw

 

21. She _____ a bright red coat yesterday.

A) wore B) was wearing

C) wear D) was wear

 

22. We _____ to have a cup of coffee.

A) decided B) were deciding

C) decides D) will deciding

 

23. While we _____ a drink, a waiter _____ a pile of plates.

A) had / was dropping B) have / dropped

C) have / drop D) were having / dropped

 

24. We all _____ a terrible shock.

A) were getting B) gets

C) getting D) got

 

25. While the waiter _____ up the broken plates, he _____ his finger.

A) picked / was cutting B) was picking / cut

C) pick / cut D) picks / cut

 

This morning I __(26)__ to work. I __(27)__ to go by bus because the sun __(28)__. While I __(29)__ past the supermarket, I __(30)__ something strange. A man __(31)__ near me and he __(32)__ a song very loudly on his own! He __(33)__ for a few minutes. Then he __(34)__ a friend and he __(35)__ singing.

 

26. A) was walking B) walked C) walk D) walking

 

27. A) didn’t want B) wasn’t wanting

C) don’t want D) am not wanting

 

28. A) shone B) is shining C) was shining D) shines

 

29. A) walked B) am walking C) was walked D) was walking

 

30. A) was seeing B) saw C) am seeing D) see

 

31. A) passed B) was passing C) pass D) passes

 

32. A) sang B) sing C) was singing D) song

 

33. A) was continuing B) continues

C) is continuing D) continued

 

34. A) will met B) met C) was meeting D) meet

 

35. A) was stopping B) stop

C) stopped D) is stopping

 

36. I _____ a very good program on TV last night.

A) was seeing B) see C) am seeing D) saw

 

37. While I _____ this morning, I _____ my money. I don’t know how.

A) shopped / lose B) was shopping / lost

C) shopped / was losing D) shop / lose

 

38. Last week the police _____ Alan in his car because he _____ over

eighty miles an hour.

A) were stopping / was driving

B) stop / drived

C) stopped / was driving

D) was stopping / drove

 

39. How _____ your finger?

A) are you cutting B) were you cutting

C) did you cut D) you cut

 

40. I _____ and I _____ the knife.

A) cooked / was dropping B) cook / drop

C) was cooking / dropped D) cooked / dropped

 

41. When I _____ at the party, everyone _____ a good time.

A) was arriving / had B) arrived / was having

C) arrived / had D) arrived / were having

 

42. _____ a good time last night?

A) Did you have B) Were you having

C) Will you have D) Are you having

 

43. While I _____ to work this morning I _____ an old friend.

A) went / meet B) am going / met

C) go / was meeting D) was going / met

 

44. I _____ to get up this morning. It _____ and it was cold, and my bed

was so warm.

A) don’t want / is raining B) am not wanting / rains

C) wasn’t wanting / rained D) didn’t want / was raining

 

45. I _____ to the news on the radio when the phone _____.

A) listened / was ringing B) am listening / was ringing

C) was listening / rang D) listen / is ringing

 

46. But when I _____ up the phone, there was no one there.

A) pick B) am picking C) picked D) was picking

 

47. I _____ hello to the children, but they didn’t say anything because

they _____ television.

A) say / watched B) said / were watching

C) was / saying D) said / watched

 

48. What _____ at 8.00 last night?

A) did you do B) you did

C) were you doing D) are you doing

 

49. We played tennis _____ two hours.

A) during B) while C) nothing D) for

 

50. I worked on a farm _____ the holidays.

A) for B) since C) while D) on

 

PRE-INTERMEDIATE Test: 3

1-C 2-A 3-B 4-B 5-C 6-C 7-B 8-A 9-D 10-D 11-C 12-D 13-C 14-B 15-D 16-C 17-B 18-B 19-D 20-A 21-B 22-A 23-D 24-D 25-B 26-B 27-A 28-C 29-D 30-B 31-B 32-C 33-D 34-B 35-C 36-D 37-B 38-C 39-C 40-C 41-B 42-A 43-D 44-D 45-C 46-C 47-B 48-C 49-D 50-D

Yazar Hakkında

Erdem OVAT

1985-1988 Dörtler Köyü İlköğretim Okulu 1988- 1993 Sakıp Sabancı İlköğretim Okulu 1993-1996 Orhan Çobanoğlu Lisesi 1997-2000 Almanya'da Turist 2001-2002 Vatani Görev Isparta Muş'ta yaptım 2002-2004 Açiköğretim Lisesinden Üstün Başarı 2005-2010 Hacettepe Üniversitesi Alman Dili Öğretmenliğinde Mezun Oldum 2010-2011 Halk Eğitim Merkezinde Almanca Öğretmenliğine Başladım 2011-2013 Çeşitli Özel Dersane ve Okullarda çalıştım 2013- .... Milli Eğitimde Almanca Öğretmeni olarak çalışmaya devam ediyorum
administrator
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
%d blogcu bunu beğendi: