English

present past futur how who why test

Okuma Süresi:7 Dakika, 37 Saniye

bugünü geçmiş gelecek nasıl, kim neden test ediyor

bugünü geçmiş gelecek nasıl, kim neden test ediyor

 

Orta Seviye Öncesi Test 1

– Şimdiki, Geçmiş, Gelecek Zamanlar

– Kim, Neden, Ne Kadar ile ilgili sorular

– Birden fazla anlamı olan ifadeler

1. _____ üç dil: Fransızca, İspanyolca ve İngilizce.

A) konuşuyorum B) konuşuyorum

C) Konuşuyorum D) Konuşuyorum

 

2. _____ nereden?

A) Hans geliyor B) Hans geliyor mu

C) Hans geliyor mu D) Hans geliyor

 

3. Bu gece ne _____?

A) yapıyor musun B) yapıyorsun

C) yapıyor musun D) yaptın mı

 

4. “George nerede”

“O bir duş _____.”

A) sahip B) sahip olacak C) sahip olacak D) sahip olacak

 

5. “Ne _____?”

“Bilmiyorum. Yukarı bak. “

A) bu kelime anlamına mı geliyor B) bu kelime anlamına geliyor

C) bu kelime anlamına gelir D) bu kelime anlamına gelir

 

6. “Sigara ister misin?”

“Hayır teşekkürler. BEN _____ .”

A) duman yok B) sigara içmiyor

C) sigara içmiyorum D) sigara içme

 

7. Geçen yıl Amerika’ya _____.

A) gitti B) gitti C) gitti D) gitti

 

8. Amerika’da _____ ne kadar sürer?

A) kaldın B) kaldın mı

C) seni kaldı D) kalıyorsun

 

9. Hafta sonu sıkıcıydı. Ben _____ herhangi bir şey.

A) yapma B) yapma

C) yapmadı D) yapmıyordu

 

10. “I’m going to university next year”

“What _____ study?”

A) you going to B) do you

C) did you D) are you going to

 

Enrique __(11)__ in Puebla, a town in Mexico. He __(12)__ medicine

because he __(13)__ to be a doctor. He’s married, but he __(14)__

any children. His wife, Silvia, __(15)__ in a primary school. Enrique

__(16)__ cooking. He can make an excellent enchilada!

11. A) lived B) lives

C) was living D) live

 

12. A) studied B) was studying

C) is studying D) doesn’t study

 

13. A) is wanting B) was wanting

C) will want D) wants

 

14. A) has B) have

C) doesn’t have D) is going to have

 

15. A) was teaching B) teaches

C) teach D) thought

 

16. A) loved B) used to love

C) loves D) love

 

17. At the weekend, I usually _____ go swimming.

A) am B) *

C) was D) want

18. Are you _____ the party?

A) enjoy B) enjoyed C) enjoying D) enjoys

 

19. How many sisters _____ ?

A) do you have B) you have

C) are you have D) do you has

 

20. I _____ understand what you are saying.

A) no B) don’t C) am not D) didn’t

 

21. What time _____ home last night?

A) did you get B) you get

C) do you get D) did you got

 

22. Last weekend I _____ some friends and we _____ a meal.

A) see / having B) saw / have

C) seeing / had D) saw / had

23. I _____ English food. It’s wonderful!

A) am loving B) loved C) love D) loves

 

24. Pierre is French. He _____ from Toulouse.

A) is coming B) came C) come D) comes

 

25. _____ the computer at the moment?

A) Does Mr. Taylor use B) Is Mr. Taylor using

C) Did Mr. Taylor use D) Will Mr. Taylor use

 

26. Dave _____ a student with her work now.

A) helped D) help C) is helping D) helping

 

27. “ It’s very noisy”

“Suzy _____ to rock music.”

A) listen B) listens C) listened D) is listening

 

28. Carol _____ hard for her exam last week.

A) didn’t study B) isn’t studying

C) don’t study D) aren’t study

 

29. Most of the students _____ these days.

A) didn’t smoke B) aren’t smoking

C) isn’t smoking D) don’t smoke

 

30. You look nice, Anne. _____ a new dress?

A) Do you wear B) Does she wear

C) Are you wearing D) Did you wear

 

31. Many birds _____ south every winter.

A) fly B) flew C) are flying D) will fly

 

32. Usually Jim _____ to work on Saturdays.

A) is going B) went C) go D) goes

 

33. Japan _____ many high mountains.

A) have B) is having C) has D) are having

 

34. Cats _____ very well in darkness.

A) are seeing B) see C) will D) sees

 

35. “What _____ ?”

“I’m studying computer science.”

A) are you studying B) were you studying

C) was you studying D) is she studying

 

36. “ _____ born?”

“I was born in London.”

A) When did you B) Where were you

C) Where are you D) Where do you

 

37. “Are _____?”

“No, I’m single.”

A) he marries B) you married

C) you marry D) she married

 

38. “ _____ a job ?”

“No, I don’t. I’m a student.”

A) Did you have B) Do you have

C) Have you had D) Are you having

39. “_____ Liverpool?”

“It’s in the north west of England.”

A) Where were B) Where are

C) Where is D) When was

 

40. “What _____?”

“My name’s Ben.”

A) was your name B) were your name

C) is your name D) is his name

 

41. “Are _____ your course?”

“Yes, I’m enjoying it very much.”

A) you enjoying B) they enjoying

C) they enjoyed D) enjoying

 

42. “Do _____ clubs?”

“I go sometimes.”

A) you do B) you go to

C) you usually go D) you do go to

 

43. “What_____ doing in you free time?”

“I like watching sport on TV.”

A) are you B) sport are you

C) do you like D) would you like to

 

44. “ _____”

“Yes, can I help you?”

A) Thank you! B) Cheers!

C) Excuse me! D) Nothing much.

 

45. “What are you doing this weekend?”

“______________.”

A) Nothing much B) Not at all. Don’t mention it

C) Cheers D) Bye for now

 

46. “Make your self at home.”

“ _____ .”

A) Sleep well B) Thank you

C) Thanks. Same to you D) Excuse me

 

47. “Thank you so much for helping.”

“ _____ .”

A) Nothing much B) Cheers

C) Not at all. Don’t mention it D) Sleep well

 

48. “Good morning!”

“ _____”

A) Good morning! B) Thank you!

C) Cheers! D) Sleep well!

49. “See you next week.”

“ ___________. “

A) Cheers B) Thank you

C) Good morning D) Bye for now

 

50. “Have a nice day!”

“ _____.”

A) Thanks. Same to you B) Not at all. Don’t mention it.

C) Nothing much D) Sleep well

 

51. A- Where _____ from?

B- _____ am from Milano.

A) are you / I B) are / you

C) are they / they D) you / I

 

52. A- _____ Leo eat Chinese food?

B- Yes, he _____ it _____ he was 10.

A) Did / eaten / when B) Does / ate / what

C) Did / ate / when D) Do / eat / what

 

53. What _____ they going _____ do?

A) are / too B) are / to C) is / to D) is / too

 

54. A- How _____ languages can your son speak?

B- Three _____.

A) much / languages B) many / language

C) many / languages D) much / language

55. A- When _____ it _____ raining?

B- Yesterday.

A) Did / started B) Does / start

C) Does / starts D) Did / start

 

56. _____ kind _____ music do you like?

A) What / * B) How / of C) What / of D) What / *

 

57. A- Good night!

B – _____!

A) Sleep well B) Cheers C) Fine, thanks D) Bye

 

58. Oh! Welcome, Jack! __________.

A) Pleased to meet you B) That’s very kind

C) Make yourself at home D) Same to you

 

59. Customer: _______________!

Shop assistant: _______________?

A) Good morning / Good morning

B) Excuse me / Yes, can I help you

C) Bless you / Thank you

D) How do you do / How do you do

 

60. A- Thank you very much!

B- ___________.

A) Same to you B) Thanks

C) Bye D) Not at all

 

61. Mobile phones, televisions, and radios are a means of _____.

A) communication B) transport

C) media D) civilization

 

62. Romans _____ a unique system of the Roman alphabet.

A) improved B) developed

C) persuaded D) exchanged

 

63. Nowadays media has a huge influence on the _____.

A) neighbors B) society

C) printing pressing D) Greeks

 

64. We send _____ through the internet.

A) a letter B) a fax C) mail D) an e-mail

 

65. Romans, Greek and Egyptians are all _____ nations.

A) ancient B) old C) dated D) modern

 

PRE-INTERMEDIATE Test: 1 (Page 24)

1-D 2-B 3-C 4-C 5-A 6-D 7-D 8-B 9-C 10-D 11-B 12-C 13-D 14-C 15-B 16-C 17- B 18-C 19-A 20-B 21-A 22-D 23-C 24-D 25-B 26-C 27-D 28-A 29-B 30-C 31-A 32-D 33-C 34 -B 35-A 36-B 37-B 38-B 39-C 40-C 41-A 42-B 43-C 44-C 45-A 46-B 47-C 48-A 49-D 50-A 51-A 52-C 53-B 54-C 55-D 56-C 57-A 58-C 59-B 60-D 61-A 62-B 63-B 64-D 65-A

Yazar Hakkında

Erdem OVAT

1985-1988 Dörtler Köyü İlköğretim Okulu 1988- 1993 Sakıp Sabancı İlköğretim Okulu 1993-1996 Orhan Çobanoğlu Lisesi 1997-2000 Almanya'da Turist 2001-2002 Vatani Görev Isparta Muş'ta yaptım 2002-2004 Açiköğretim Lisesinden Üstün Başarı 2005-2010 Hacettepe Üniversitesi Alman Dili Öğretmenliğinde Mezun Oldum 2010-2011 Halk Eğitim Merkezinde Almanca Öğretmenliğine Başladım 2011-2013 Çeşitli Özel Dersane ve Okullarda çalıştım 2013- .... Milli Eğitimde Almanca Öğretmeni olarak çalışmaya devam ediyorum
administrator
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
%d blogcu bunu beğendi: