Read Time:3 Minute, 47 Second

Word Office Online Alistirma

Word Office Online Alıştırma

1. Word’de hazırlanan dosyaların uzantısı nedir?
a) ppt
b) xls
c) docx
d) wrd

2. Yandaki simgenin yaptığı işlevi hangi kısayol tuşu yapar?
a) Ctrl + O
b) Ctrl + F
c) Ctrl + N
d) Ctrl + P

3. Bilgisayardaki verileri (klasör, dosya, resim, belge vb.) kalıcı olarak silmek için hangi tuş kombinasyonu kullanılır?
a) Alt + Delete
b) Ctrl + Delete
c) AltGr + Delete
d) Shift+ Delete

4. Word 2007’de çalışma yapılan sayfaya kenarlık nerden eklenir?
a) Ekle-Kenarlıklar ve Gölgelendirme
b) Dosya- Kenarlıklar ve Gölgelendirme
c) Görünüm-Kenarlıklar ve Gölgelendirme
d) Giriş- Kenarlıklar ve Gölgelendirme

5.  Yandaki simgenin görevi nedir?
a) Wordart Eklemeyi Sağlar
b) Otomatik Şekil Eklemeyi Sağlar
c) Diyagram Eklemeyi Sağlar
d) Dolgu Rengini Değiştirir

6. Farklı Kaydet seçeneğinin kısayol tuşu hangisidir?
a) F10
b) F12
c) Ctrl + D
d) Ctrl + M

7. Yandaki düğmelerin işlevleri sırasıyla nedir?                                      
a) Altı Çizgili-Kalın-İtalik
b) İtalik-Kalın-Altı Çizgili
c) Kalın-İtalik-Altı Çizgili
d) Hiçbiri

8. Yandaki simgenin görevi nedir?
a) Köprü Ekler
b) Baskı Önizleme Yapar
c) Farklı Kaydeder
d) Tablo Ekler

9. Ctrl + P Word’de hangi işlevin kısa yoludur?
a) Bul
b) Git
c) Yazdır
d) Değiştir

10. Word‘de belirtilen satır ve sütun sayısınca otomatik tablo oluşturmak için hangi yol takip edilir? 
a) Tablo-Tablo Çiz
b) Pencere-Yeni Pencere
c) Araçlar-Tablo-Tablo Ekle
d) Tablo- Ekle-Tablo

11. Word‘de herhangi bir araç çubuğunu ekrana eklemek için aşağıdakilerden hangisi kullanılır? 
a) Görünüm-Araç Çubukları
b) Ekle-Araç Çubukları
c) Düzen-Araç Çubukları
d) Dosya-Araç Çubukları

12. Tümünü seç işlevinin kısayol tuşu nedir?
a) Ctrl + E
b) Ctrl + A
c) Ctrl + B
d) Ctrl + T

13. I- Ctrl + C   Taşı    II- Ctrl + X  Yapıştır     III      Ctrl + V   Kopyala
Yukarıda verilen kısa yol işlevlerinden hangisi/hangileri yanlıştır?

a) Yalnız II
b) I-III
c) II-I
d) Hepsi

14. Yandaki simgenin görevi nedir
a) İmlecin hangi satırda olduğunu gösterir
b) İmlecin hangi sütunda olduğunu gösterir
c) Karakter boyutunu değiştirir
d) Sayfa boyutunu değiştirir

15. Word’de yazılmış olan bir yazının tamamının büyük ya da küçük harflere dönüştürülmesi işlemini hangi kısayol tuşu yapar?
a) Shift + F3
b) Shift + F2
c) Alt + F3
d) Alt + F2

16. Word’de belge içerisine dosya halinde sakladığımız bir resmi eklemek için hangi yol takip edilir?
a) Ekle-Resim- Otomatik Şekil
b) Ekle-Resim-Dosyadan Ekle
c) Ekle-Resim- WortArt
d) Ekle-Resim-Küçük Resim

17. Bir Word belgesinde yazılı olan “Mustafa Kemal” ifadelerini “Atatürk” olarak otomatik olarak değiştirmek için hangi Word menüsüne girmek gerekmektedir?
a) Düzen
b) Görünüm
c) Biçim
d) Araçlar

18. Yandaki simgenin görevi nedir?
a) Belgeye Tablo Ekler
b) Yapılan İşlemi İptal Eder
c) Mevcut Belgeyi Yazdırır
d) Yeni Bir Boş Belge Açar

19. Yandaki simgenin yaptığı işlevi hangi kısa yol tuşu yapar?
a) Ctrl + H
b) Ctrl + K
c) Ctrl + S
d) Ctrl + R

20. Word’de çalışılan sayfanın Arka Plan görünümünün değiştirilmesi hangi Word menüsünden yapılır?
a) Dosya
b) Düzen
c) Görünüm
d) Biçim

———-Anahtar———-

1. (c) 
2. (a) 
3. (d) 
4. (c) 
5. (a) 
6. (b) 
7. (c) 
8. (b) 
9. (c) 
10. (d) 
11. (b) 
12. (b) 
13. (b) 
14. (c) 
15. (a) 
16. (b) 
17. (a) 
18. (d) 
19. (c) 
20. (b) 

 

About Post Author

Erdem OVAT

1985-1988 Dörtler Köyü İlköğretim Okulu 1988- 1993 Sakıp Sabancı İlköğretim Okulu 1993-1996 Orhan Çobanoğlu Lisesi 1997-2000 Almanya'da Turist 2001-2002 Vatani Görev Isparta Muş'ta yaptım 2002-2004 Açiköğretim Lisesinden Üstün Başarı 2005-2010 Hacettepe Üniversitesi Alman Dili Öğretmenliğinde Mezun Oldum 2010-2011 Halk Eğitim Merkezinde Almanca Öğretmenliğine Başladım 2011-2013 Çeşitli Özel Dersane ve Okullarda çalıştım 2013- .... Milli Eğitimde Almanca Öğretmeni olarak çalışmaya devam ediyorum
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Bir cevap yazın