2009 Sbs 7 Sinif Sorulari Cevaplari Haziran

CategoriesMebSbsTagged

2009 Sbs 7 Sinif Sorulari Cevaplari Haziran

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Indir/Yukle

 

Sbs 2009 7.Sınıf İngilizce Soruları Çöz

1.
It’s very cold today. You should …………
a) do your homework.
b) take your sunglasses.
c) wash your hands.
d) wear your coat.

2.
Hmmm. ………….
a) He’s positive.
b) You’ll look beautiful in white.
c) It smells delicious.
d) I mean it’s fashionable.

3.
He ……………………………….
a) prefers shoes.
b) isn’t good at fishing.
c) doesn’t like fish.
d) is interested in shoes.

4.
………… is your mother
I think she’s in the kitchen
a) Who
b) How
c) Where
d) Which

5.
Your English is ………… than my English.
a) worse
b) better
c) more important
d) more difficult

6.
I miss my habitat and family. I used to ………………………….  .
a) drive a car
b) wear glasses
c) be unhappy then
d) live in the jungle

7.
This is my photo. I couldn’t read when ………………….
a) I was a baby
b) we were at the university.
c) we were in the classroom.
d) I  was a student.

8.
How can I get to the …………?
Turn left into the first street. It’s on the right
a) theatre
b) park
c) bank
d) cinema

9. The traffic light is red. He must ………… .

a) cross
b) wait
c) not stop
d) park his car

10.
……….
a) You will have an accident soon
b) You will feel quite good today
c) It will be a good week for you
d) Don’t worry! Everything will be okay.

11. 11 – 12. sorularda verilen resme göre doğru olan seçeneği işaretleyiniz.
ÇAKIL 4 years old 30 kg
AVCI 5 years old 30 kg
BONCUK 3 years old 15 kg

a) Boncuk is older than Avcı
b) Çakıl is younger than Boncuk.
c) Avcı is as heavy as Çakıl.
d) Boncuk is the oldest of all.

12. 11 – 12. sorularda verilen resme göre doğru olan seçeneği işaretleyiniz.

a) He played the organ
b) He saw his cousin.
c) He watered the grass.
d) He injured his leg.

13. Please don’t throw your cigarette ends on the ground. The ants are getting cancer!
Yukarıdaki uyarı panosuna ait olan resmin bulunduğu seçeneği işaretleyiniz.

a)
b)
c)
d)

14. Verilen resim seçeneklerden hangisinin reklamı olabilir?

a) A cd player.
b) An alarm clock.
c) A new bicycle.
d) A laptop computer.

15. I am studying quietly in a large room. If you need a book, you can find here. Where am I ?

a) In the library
b) In the corridor.
c) In the canteen
d) In the supermarket.

———-Schlüssel———-

1. (d)
2. (c)
3. (b)
4. (c)
5. (b)
6. (d)
7. (a)
8. (c)
9. (b)
10. (a)
11. (c)
12. (d)
13. (a)
14. (b)
15. (a) 

 

Sbs 2009 7.Sınıf Almanca Soruları Çöz

1. Hans: Mein Vater ist Lehrer.
Petra: Arbeitet deine Mutter auch?
Hans: Ja, meine Mutter ist …………
Petra: Vielen Dank.
a) Bauer
b) Ingenieur
c) Arzt
d) Lehrerin

2.
Wo ist das Buch?
Das Buch ist……….. dem Tisch.
a) neben
b) ins
c) auf
d) unter

3. Hans : Zeigst du mir deine Stadt?
Walter: Gut! Ich zeige ………… meine Stadt.
Hans : Danke.
a) mir
b) dir
c) ihm
d) uns

4. Tanja : Wer ist das?
Monika: Das ist Peter ………… Vater. Ich lese
den Roman ………… Peter.
a) von / -s
b) -es / vom
c) -s / von
d) -e / vor

5. Petra: Warum fährst du mit dem Auto?
Peter: Ich fahre mit dem Auto, ………… das
Auto am schnellsten …………
a) denn / ist
b) weil / ist
c) damit / bist
d) als / bin

6. Walter: Wo bist du denn gewesen?
Otto : Ich ………… in der Stadt gewesen.
a) sind
b) bist
c) ist
d) bin

7. Der Vater weiß nicht, ………… das Kind zu Haus ist.
a) ob
b) als
c) denn
d) wenn

8.
Städte: Ankara    Einwohnerzahl: 5 Millionen
Städte: Istanbul   Einwohnerzahl: 12 Millionen
İstanbul ist ………… Ankara.
a) schön als
b) als schöner
c) größer als
d) als kleiner

9. Ich ………. Tanja und ich ………. 18 Jahre alt.
a) bin / heiße
b) heiße / bin
c) heißen / sind
d) seid / heißen

10.
Woher kommst du?
Ich komme …….. der Türkei.
a) aus
b) ins
c) in
d) zu

11. ∆: Wo liegt İzmir?
O: İzmir liegt im …………
∆: Vielen Dank!

a) Süden
b) Osten
c) Westen
d) Norden

12. Aşağıdaki sözcüklerden hangisi anlam bakımından diğerlerinden farklıdır?
Winter – Frühling – Herbst – Freitag

a) Winter
b) Frühling
c) Herbst
d) Freitag

13. Aşağıdaki cümlelerden komperativ cümleyi içeren seçeneği işaretleyiniz.
a) Monika ist größer als Tanja
b) Die Kreide ist weiß.
c) Die Schultasche ist schwarz
d) Die Tafel ist grün.

14. Aşağıda verilenler gruplandırıldığında hangisi
bu grubun dışında kalır?
a) die Aprikose
b) das Brot
c) die Wassermelone
d) der Apfel

15. (1) Peter / (2) älter / (3) ist /  (4) als / (5) Hans
Kurallı bir cümle oluşturunuz.
a) 1 / 3 / 2 / 4 / 5
b) 1 / 2 / 3 / 4 / 5
c) 2 / 1 / 3 / 5 / 4
d) 4 / 5 / 2 / 1 / 3

———-Schlüssel———-

1. (d)
2. (c)
3. (b)
4. (c)
5. (b)
6. (d)
7. (a)
8. (c)
9. (b)
10. (a)
11. (c)
12. (d)
13. (a)
14. (b)
15. (a) 

 

Sbs 2009 7.Sınıf İtalyanca Soruları Çöz

1. Aşağıda yazılı olan rakamların hangileri
doğru yazılmıştır?
96, 39, 17
a) noventasei / trentanove / settedici
b) noventasei / trentanove / dicisette
c) novantanove / trentenove / diciasette
d) novantasei / trentanove / diciasette

2. Cevaba göre uygun soruyu bulunuz.
– …………………
– Vivo in Italia, a Genova
a) vivi in Italia?
b) di dove vivi?
c) dove vivi?
d) vivi in Spagna, vero?

3. Al momento sono a Verona per il lavoro. Sono impegnato in questi giorni.Anche oggi ……molte cose da finire. Tu invece da quanto tempo….a Firenze? Quando ritorni a Verona. Riccardo’nun 

Maria’ya yazdığı kısa nottaki
boşluklar aşağıdakilerden hangisiyle doldurulmalıdır?
a) sono / sei
b) ho / sei
c) hai / hai
d) ho / ho

4. Aşağıda okuduğunuz cümlede hangi sözcük gramer olarak yanlıştır?

Ieri notte non siamo dormito a lungo, perché abbiamo sentito i rumori dei vicini.
a) dei
b) a
c) siamo
d) sentito

5. Aşağıdaki cümlelerden hangisi doğrudur?
a) se domani farà bel tempo, cosa faremmo?
b) non dirò niente ai miei genitori se dici tutto a me.
c) se rimanerai da me, cosa preparo per cena?
d) se il Milan continua cosi, non vinca il campionato

6. Resme göre aşağıdaki karşılaştırmalı cümlelerden
hangisi doğru değildir?

a) Luigi è più alto di Silvia
b) Silvia é più bassa di Luigi
c) Luigi è più vecchio di Silvia
d) Silvia é piu’ grassa di Luigi

7. Leggere è …..… divertente …..… viaggiare?

Yukarıdaki karşılaştırma cümlesinde boşluklara gelebilecek doğru seçeneği bulunuz.
a) più / che
b) più / di
c) più / come
d) il più / che

8. Elena : Dino, …… compri queste scarpe?
Dino : ……… più giovanili. Desidero
comprare queste scarpe
Elena : Va bene, andiamo alla cassa.

Yukarıdaki diyaloğa göre boşluklar hangi seçenekte doğru verilmiştir?
a) come mai / sembrano
b) a chi / ti sembra
c) perché / mi sembrano
d) per chi / mi sembra

9. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
a) Avete cenato con Marco?
b) Sono dormito per ore ieri notta
c) Siete ritornati presto ieri?
d) Hai parlato con il professore Gianni?

10. Aşağıdaki resme göre boşlukları tamamlayınız.

Io ……… una figlia molto carina. ……… i capelli lisci e gli occhi verdi. Lei ……… alta di un metro e settanta e anche ha un buon cuore.
a) ho / ha / è
b) ho / ha / ha
c) sono / ha / ha
d) sono / ho / ha

11. Diyaloğu şimdiki zamana göre tamamlayınız.

Nicolo : Ciao ragazze, ……… di qui?
Patrizia : No, …… di Bari ma viviamo qui.
Nicola : Ah, si? Quindi cosa fate qui?
Studiate?
Luisa : No, io sono come commessa e Patrizia lavora in una scuola.
Nicola : Sei insegnante, Patrizia?
Patrizia : No, ……… segretaria.
a) siamo / siamo / è
b) siete / siamo / sei
c) siete / siamo / sono
d) siamo / siamo / sei

12. Aşağıdaki boşlukları uygun zamandaki fiillerle doldurunuz.

Ieri ……… un mio amico per visitarmi. Lui è partito da Pisa ed ……… alle 9 a casa mia. Prima abbiamo fatto la colazione e …..…… un museo famoso. E la sera siamo tornati a casa. Verso la mezzanotte siamo usciti fuori di nuovo per ballare.
a) è venuto / è arrivato / siamo visitati
b) ha venuto / ha arrivato / abbiamo visitato
c) ha venuto / ha arrivato / siamo visitati
d) è venuto / è arrivato / abbiamo visitato

13. Diyaloğu tamamlayınız.

Cameriere : Cosa ………?
Francesca : Io ……… un caffè macchiato e un panino.
Cameriere : E Lei, signora, cosa desidera?
Cecilia : Non ……… niente, grazie.
a) desidera / prendo / prendo
b) mangi / mangio / bevo
c) mangia / mangio / mangio
d) desideri / prendo / prendo

14. Aşağıdaki cümlelerden doğru olanı işaretleyiniz.
a) domani venirete anche voi alla festa di Mauro?
b) domani verrete anche voi alla festa di Mauro?
c) domani verrete anche noi alla festa di Mauro?
d) domani veniamo anche voi alla festa di Mauro?

15. Diyaloğu tamamlayınız.

Valerio : Guarda che brutto tempo! Secondo me domani ………!
Silvia : Si, è vero. Anzi fra un po’ ……… a piovere!
a) pioverà / comincierà
b) pioverà / è cominciato
c) piovverrà / è cominciato
d) piove / ha cominciato

———-Schlüssel———-

1. (d)
2. (c)
3. (b)
4. (c)
5. (b)
6. (d)
7. (a)
8. (c)
9. (b)
10. (a)
11. (c)
12. (d)
13. (a)
14. (b)
15. (a) 

About the author

1985-1988 Dörtler Köyü İlköğretim Okulu 1988- 1993 Sakıp Sabancı İlköğretim Okulu 1993-1996 Orhan Çobanoğlu Lisesi 1997-2000 Almanya'da Turist 2001-2002 Vatani Görev Isparta Muş'ta yaptım 2002-2004 Açiköğretim Lisesinden Üstün Başarı 2005-2010 Hacettepe Üniversitesi Alman Dili Öğretmenliğinde Mezun Oldum 2010-2011 Halk Eğitim Merkezinde Almanca Öğretmenliğine Başladım 2011-2013 Çeşitli Özel Dersane ve Okullarda çalıştım 2013- .... Milli Eğitimde Almanca Öğretmeni olarak çalışmaya devam ediyorum