arac tescil islemleri

YENİ KAYIT (FATURALI) ARAÇLARDAN İSTENEN BELGELER

Fatura ve faturayı düzenleyen bayiinin yetki belgesi.

Uygunluk belgesi

Zorunlu Mali Mesuliyet Sigortası

ÖTV ödeme belgesi aslı

T.C. kimlik numarası

Tescil ve Trafik belgesi (Trafik Tescil Şube veya Bürosu’ndan)

Şoförler Odası’ndan yeni kayıt dosyası

NOT:

Fatura kesim tarihiden itibaren 3 ay içerisinde tescil zorunluluğu bulunmaktadır.

Araç şirket adına alınmış ise, yukarıda belirtilen belgelere ilaveten;

a)Ticaret Sicil Gazetesi

b) ilgili oda (Sanayi,Ticaret,Esnaf ve Sanatkarlar vb.) sicil kayıt sureti .

c) İmza sirküleri ibraz edilecektir.

BELGE YENİLEME (YIPRANMA)

Yıpranan Tescil ve Trafik belgelerinin yenisi alınacak (Trafik Tescil Şube veya Bürosu’ndan)

Bir adet Araç Trafik Tescil ve Müracaat İşlem Formu (Ek-1)

Dilekçe

Muayene süresi dolmuş ise muayenesi yaptırılacaktır.

Yıpranan belge ve plakaların yenisinin çıkartılabilmesi için, aracın kayıtlı olduğu tescil kuruluşuna müracaat edilebileceği gibi, herhangi bir tescil kuruluşuna da müracaat edilebilir.

TESCİL BELGESİ VE TRAFİK BELGESİ İLE PLAKA ZAYİİ Bir adet Araç Trafik Tescil ve Müracaat İşlem Formu (Ek-1) Dilekçe Motorlu araç trafik belgesinin yeniden düzenlenmesinin talebi halinde, muayene geçerlilik süresinin sona ermemiş olduğunun anlaşılması durumunda yeniden muayeneye sevk edilmeksizin yenilenir.

Zayi edilen belge ve plakaların yenisinin çıkartılabilmesi için, aracın kayıtlı olduğu tescil kuruluşuna müracaat edilebileceği gibi, herhangi bir tescil kuruluşuna da müracaat edilebilir araçların tescil kayıtlarının kapatılması için, çalındığı tarihten itibaren bir ay geçmiş olması şartıyla herhangi bir trafik tescil şube veya bürosuna müracaat edilebilir. Müracaat sırasında, araç sahiplerinin, kanuni temsilcilerinin, vekillerinin veya kamu kurum ve kuruluşları ile tüzel kişiliklerce yetkilendirilen kişilerin dilekçesi ile savcılık veya mahalli kolluk birimlerince düzenlenmiş çalınma olayına ait belge alınır. Aracın bilgisayar kayıtlarına ve tescil dosyasına “çalınmıştır” kaydı düşülerek tescil kaydı silinir. Araç tescil belgesi üzerine işlem tarihi ile birlikte “çalınmıştır” şerhi düşülür ve belge araç sahibine iade edilir. Aracın motorlu araç trafik belgesi ile müracaat sırasında ibraz edilen belgeler araç dosyasında muhafaza edilir. Aracın tescil kaydının çalıntı tarihi itibariyle silindiği Gelir İdaresi Başkanlığına elektronik sistemle, bunun mümkün olmaması halinde ise en geç onbeş iş günü içinde, yazılı olarak ilgili vergi dairesine bildirilir. Araçla birlikte araca ait belgeler de çalınmışsa, isteği halinde araç sahibine aracın kayıtlarına çalınmıştır şerhi konulduğuna dair bir yazı verilir.

Bir yanıt yazın