Öğrenci Secme Yerleştirme Merkezi

Kpss Oabt Ingilizce Online 2014 2015

Okuma Süresi:4 Dakika, 25 Saniye

Kpss Oabt Ingilizce Online 2014 2015

2014-2015 Kpss İngilizce Öğretmenliği Alan Bilgisi Testi Çöz

1. Determiner + Adverb + Past Participle + Noun

Which of the sentences below contains a phrase with the pattern? 
a) I bought a hand-made carpet in the local bazaar behind the park.
b) It seems that the next century will be shaped by some fast-eveloping nations.
c) Much-respected politicians have a different position in the eyes of the public.
d) This part of the story reminds me of an easily proven idea.
e) Well-known cities around the world receive millions of tourists every year

2. For many years, vocabulary was seen as incidental to the main purpose of language teaching – namely the acquisition of grammatical knowledge about the language. Vocabulary was necessary to give students something to hang on to when learning structures, but was frequently not a main focus for learning itself. —- It is now clear, for example, that the acquisition of vocabulary is just as important as the acquisition of grammar, though the two are obviously interdependent.

Which of the following completes the paragraph?
a) Words are generally selected based on how frequently they are used by speakers of the language.
b) One of the problems of vocabulary teaching is how to select what words to teach and how much time is to be allocated for this.
c) There is a consensus about what grammatical structures should be taught at what levels, which is
also the case for vocabulary.
d) Teachers should have the same kind of expertise in the teaching of vocabulary as they do in the teaching of structure.
e) Recently, however, methodologists and linguists have increasingly been turning their attention to vocabulary, stressing its importance in language teaching.

3. —- is the technique of arranging events and information using hints or clues to suggest what will happen later in a narrative. 

Choose the option that completes the sentence.
a) Exaggeration
b) Stream of consciousness
c) Falling action
d) Foreshadowing
e) Flashback

4. When we say language is arbitrary we mean —-.

Choose the option that completes the sentence.

a) words may mean different things depending on the context
b) speakers cannot always express what they have in mind
c) listeners do not necessarily understand what you say or write
d) words or sentences may have more than one meaning
e) there is no logical connection between words and their meanings

5. Which of the following is the main characteristic of teaching young learners?

a) Froms are ecplicitly taught
b) Emphasis is placed on meaning.
c) Games should be avoided.
d) Information activities have no role in learning.
e) Deductive teachng methodology is often used.

6. In which of the following options are the utterance and the mood wrongly matched?

a) Paul nervously asked Jane why she behaved as if nothing had happened. – Interrogative
b) Come to my office as soon as you have finished your lunch. – Imperative
c) What a fine watch Martha received for her wedding
anniversary! – Exclamatory
d) He insisted that all employees be in the meeting hall at eight o’clock. – Subjunctive
e) The President and his guests are going to visit our city next week. – Declarative

7. (I) Teachers have always known that their students have different strengths. (II) In language teaching field, some of the differences among students have been attributed to students’ having different learning or cognitive styles. (III) For instance, some students are better visual learners than aural learners. (IV) Teachers who recognize the multiple intelligences of their students acknowledge that students bring with them several characteristics that influence the way they learn. (V) They learn better when they are able to read new material rather than simply listen to it, though many learners can learn equally well either way. Which of the sentences in the given paragraph is irrelevant, violating its unity and coherence?

a) I
b) II
c) III
d) IV
e) V

8. ‘Living death’, ‘dear enemy’, ‘sweet sorrow’ and ‘wise fool’ are all examples of —-, which means a short self-contradictory phrase.

Choose the option that completes the sentence.

a) hyperbole
b) simile
c) metaphor
d) metonymy
e) oxymoron

9.  editor → to edit
 babysitter → to babysit
 enthusiasm → to enthuse

What is the name of the word-formation process in the examples above?

a) Generification
b) Orthographic abbreviation
c) Metaphorical extension
d) Back-formation
e) Clipping

10. The —- syllabus will tend to promote activities which serve to internalize the formal properties of language. The danger of this type of syllabus is that learners may not be able to use their linguistic knowledge in actual communication. However, the —- syllabus is organized around the communicative purposes, for which people use language (e.g., to obtain information or to apologize). Classroom activities thus become a 'dress
rehearsal' for real-life encounters.

Choose the option that completes the sentence.
a) structural / functional-notional
b) product-based / grammatical
c) content-based / negotiated
d) structural / lexical
e) content-based / functional-notional

———-Schlüssel———-

1. (d) 
2. (e) 
3. (d) 
4. (e) 
5. (b) 
6. (a) 
7. (d) 
8. (e) 
9. (d) 
10. (a) 

Yazar Hakkında

Erdem OVAT

1985-1988 Dörtler Köyü İlköğretim Okulu 1988- 1993 Sakıp Sabancı İlköğretim Okulu 1993-1996 Orhan Çobanoğlu Lisesi 1997-2000 Almanya'da Turist 2001-2002 Vatani Görev Isparta Muş'ta yaptım 2002-2004 Açiköğretim Lisesinden Üstün Başarı 2005-2010 Hacettepe Üniversitesi Alman Dili Öğretmenliğinde Mezun Oldum 2010-2011 Halk Eğitim Merkezinde Almanca Öğretmenliğine Başladım 2011-2013 Çeşitli Özel Dersane ve Okullarda çalıştım 2013- .... Milli Eğitimde Almanca Öğretmeni olarak çalışmaya devam ediyorum
administrator
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
%d blogcu bunu beğendi: